MOGELIJKHEDEN

Oppervlakte Afwerking

De behandeling van metalen oppervlakken maakt het mogelijk om de uitstraling, prestatie, en levensduur van uw product te verbeteren. Het Komacut platform maakt het eenvoudig om plaatmetaal onderdelen te verkrijgen met uw gewenste oppervlakteafwerking, en met de kwaliteit en prijs van massaproductie. Dit door een ruim aanbod van metaaloppervlakte behandelingen, met diverse verkrijgbare kleuren en afwerkingen.

Upload uw tekeningen om een directe offerte te ontvangen voor plaatstaal onderdelen, met een reeks geavanceerde afwerkingsopties. Ons systeem biedt real-time feedback omtrent de beschikbare behandelingen voor de maat en geometrie van uw onderdeel en geeft u voorbeelden, technische informatie, en afbeeldingen van de mogelijke afwerkingen – hiermee kunt u snel en eenvoudig uw optimale afwerking uitkiezen. Hieronder staan diverse oppervlakteafwerkingen beschreven:

Poedercoating is een droge afwerkmethode dat voor een hoogwaardige en duurzame afwerking zorgt en waarmee een verhoogde productiviteit en efficiëntie wordt behaald. Tevens voorziet het je van een simpelere naleving van de milieuwetgeving. Poedercoatings zijn beschikbaar in vele kleuren en structuren, en dankzij technologische ontwikkelingen bieden ze uitzonderlijke prestaties. Ze worden gebruikt als beschermende en decoratieve afwerkingen, of dat nu gecoat staal of ander materiaal betreft. Er zijn uiteenlopende poedercoating kleuren en structuren beschikbaar, inclusief glanzende en matte afwerkingen.

Het oppervlak wordt ondergedompeld in een bad met vloeibare verf, welke vervolgens wordt geëlektriseerd tijdens het coatingproces. De hoeveelheid elektrische stroom dat aangeleverd wordt op de vloeistof bepaalt de dikte van de laag. Hierdoor heeft men een zeer nauwkeurige controle over de dikte, en worden er uniforme filmlagen gecreërd. De dunheid en gelijkmatigheid van de coating maakt zeer nauwe toleranties mogelijk voor onderdelen die hoge precisie vereisen.

Verzinken wordt over het algemeen toegepast om metalen als ijzer en staal tegen corrosieve invloeden te beschermen. Het draait om een elektrodepositie van een dunne laag zink metaal op het oppervlak van een ander metalen object. In verzinkte onderdelen vormt de laag zink een fysieke beschermlaag, welke voorkomt dat er roest in het metaal terechtkomt. Dit proces wordt vaak benut op schroeven en andere kleine bevestigingsstukken en onderdelen die aan corrosie zijn blootgesteld.

Anodiseren is een elektrochemische techniek wat het oppervlakte van aluminium omzet naar aluminiumoxide. Het resultaat is een coating die redelijk hard, inert, elektrisch isolerend, en absorberend is. Als inherent bestanddeel van aluminium heeft een geanodiseerde laag een zeer goede hechting. Anodiseren maakt het mogelijk om diverse levendige kleuren aan te brengen op de aluminium onderdelen.

Passivering van roestvrij staal wordt gebruikt na machinale bewerking of andere schadelijke processen, om de corrosiebeschermende oxidelaag te herstellen. Deze toplaag hecht stevig vast aan het metaal, wat een natuurlijk schild vormt tegen de natuurlijke elementen, en voorkomt zo corrosie aan het metaal wat eronder zit.

Plaatmetaal galvaniseren is een procedure om roest te voorkomen, waarbij zink op het staal wordt aangebracht. De zinklaag beschermt het metaal wat eronder zit. Dit wordt verkregen doordat het een blokkade vormt tegen corrosieve invloeden. Gegalvaniseerd metaal heeft een verhoogde sterkte en een betere duurzaamheid.

Surface Finishing

Hoofdfactoren

Visuele VereistenVisuele onderdelen of niet visuele onderdelen
Roestvorming VereistenDe omgeving waar de onderdelen worden gebruikt – binnen, buiten of corrosieve omgeving
FunctionaliteitOf de onderdelen worden blootgesteld aan frictie en nauwe toleranties
GebruikMechanisch gebruik van de onderdelen en oppervlakte afwerking frictie testvereisten

Specificaties

Oppervlakte AfwerkingOppervlakte Afwerking DikteRoestvorming
(Uur-Zout Sproei Test)
Toepassing
Poedercoating70µm – 150µm96h – 1000h NSSBinnen,Buiten en lage visuele Vereisten
Verzinking5µm – 25µm48h – 96hBinnen,Buiten en lage visuele Vereisten
Electrocoating10µm – 25µm≥96hBinnen,Buiten en lage visuele Vereisten
  • De kosten voor poedercoaten hangt af van de prestatievereisten

Niet kunnen vinden wat u zocht?

Neem vandaag nog contact met ons op