MOGELIJKHEDEN

CNC Plaatwerk Buigen

Door plaatwerk te buigen, is het mogelijk om uiteenlopende onderdelen met diverse vormen te fabriceren. De hoek en de plek van de buiging kan nauwkeurig worden bepaald, en meerdere buigingen kunnen dicht bij elkaar worden gemaakt en met verschillende richtingen op. Zo kunnen er meervoudige gebogen vormen, sluitingen, beugels, en onderdelen worden gecreërd, wat doorgaans geen investering vereist voor speciaal gereedschap. Hierdoor is men zeer flexibel en kan er op vlugge wijze haast elke gewenste vorm worden geproduceerd, met name wanneer Komacut’s lasersnij dienst wordt ingezet.

Het Komacut platform, aangevuld met zijn grensverleggende buigmachines voor plaatstaal en de vakbekwame experts, maakt het eenvoudig om plaatwerk onderdelen te verkrijgen met de kwaliteit en prijzen van massaproductie. Vlug en moeiteloos. Upload uw tekeningen om rechtstreekse offertes te ontvangen voor het buigen van plaatwerk en met gedetailleerde feedback op onderdeelontwerp en -optimalisatie. Plaats vervolgens uw bestelling en laat uw onderdelen naar de gewenste plek verzenden via uw gekozen vervoerder of transportbedrijf.

Er zijn diverse buigmethoden beschikbaar. De ene is nauwkeuriger en de andere is makkelijker, maar stuk voor stuk brengen ze voordelen met zich mee. De hoofdzakelijke CND buigtechnieken voor het buigen van staal en andere materialen zijn luchtbuigen en bodembuigen. Komacut maakt gebruik van luchtbuigen om op vlugge wijze nauwkeurige plaatwerk onderdelen te maken, met een hoge herhaalbaarheid. Om meer te weten te komen over plaatbuigen in het algemeen of om meer te leren wat de verschillen precies zijn tussen de buigmethoden, raadpleeg ons artikel omtrent plaatmetaal buigen:

De hoofdzakelijke voordelen van het buigen van staal of andere metalen:

- Productiviteit: automatisering en de nieuwste technologiën stellen ons in staat om in relatief korte tijd grote hoeveelheden onderdelen te produceren
- Nauwkeurigheid: met de juiste afwegingen voor ontwerp en maakbaarheid, kan plaatmetaal zeer nauwkeurig worden gebogen, met name wanneer de nieuwste CNC buigmachines worden gehanteerd.
- Minder nabewerking: in tegenstelling tot gelaste onderdelen, hebben producten na het buigen amper tot geen nabewerking nodig, afgezien van oppervlakteafwerking of vereiste hardware.
- Minder onderdelen: aangezien de onderdelen zijn gemaakt van één enkel stuk materiaal in plaats van samengevoegde objecten, wordt logistiek en BOM’s veel simpeler en is het hele proces een stuk minder complex.

Dit zijn de factoren waar u rekening mee dient te houden bij het kiezen van draadsnijden en afkanten als productieproces:

Bending

Hoofdfactoren

HoekElke hoek is mogelijk
RadiusVan 1.0 mm tot 16.0 mm
MateriaalSommige materialen(b.v. aluminium 6061)scheuren vanaf 120 graden
Meerdere BuigingenAlles kan worden gebogen, maar er is een behoefte om de originele locatie te overwegen

Aanvullend

Hoektoleranties+/- 0.5°
XYZ Toleranties Plaat Buigen0.30 mm

Niet kunnen vinden wat u zocht?

Neem vandaag nog contact met ons op