MOGELIJKHEDEN

Lasergraveren van plaatmetaal

Met behulp van moderne lasergraveertechnologie en een geavanceerde offertemodule om gegraveerde ontwerpen te detecteren, bieden wij onmiddellijke offertes en bestellingen voor lasergegraveerde plaatmetaalprojecten. Van ingewikkelde, aangepaste ontwerpen tot gedetailleerde logo's en tekst, tot unieke onderdeelidentificatie of revisie-informatie: dankzij onze lasergraveerservice kunnen onze klanten hun ontwerpen in plaatmetaal verder verbeteren.

Wat is lasergraveren?

Lasergraveren is een precisiekunst waarbij gerichte laserstralen worden gebruikt om ontwerpen op plaatmetalen oppervlakken te etsen. Deze contactloze, uiterst nauwkeurige methode is perfect voor ingewikkelde ontwerpen en zorgt voor minimale vervorming van het materiaal. Het materiaal wordt verdampt vanaf het oppervlak van het onderdeel om permanente ontwerpen achter te laten op verschillende dieptes, afhankelijk van de vereisten van de klant en de vermogensinstellingen van de machine.

Waarom Komacut gebruiken voor lasergraveren?

 • Eenvoudig te gebruiken: door simpelweg een vectorbestand te uploaden, kunnen wij voor uw lasergegraveerde onderdelen onmiddellijk een offerte maken en bestellen.
 • One-stop-shop: wij bieden lasersnijden, buigen, oppervlakteafwerking en graveren in een eenmalige offerteprocedure en vanuit één enkele vestiging.
 • Precisie en veelzijdigheid: onze hoogwaardige lasergraveertechnologie etst complexe ontwerpen op verschillende plaatmaterialen met uitzonderlijke nauwkeurigheid.

Wat kan er met de laser gegraveerd worden op mijn plaatmetalen onderdeel?

Typische content omvat:

 • Onderdeelnummer
 • Logo van klant
 • Revisienummer
 • Eenvoudige ontwerpen
 • Nummering of belettering

Laser Engraved Parts

Hoe kan ik een offerte krijgen voor lasergegraveerde onderdelen??

Zolang uw 3D-bestand het lasergegraveerde gedeelte in uw ontwerp bevat, zal onze offertemodule het lasergraveren automatisch detecteren en opnemen in de kosten van uw onderdelen. Daarna wordt u verzocht een SVG-vectorbestand te uploaden zodat Komacut het ontwerp met het gewenste lettertype en de gewenste details kan aanmaken.

Procedure

 • 3D-tekening(en) uploaden en specificaties selecteren: upload 3D-ontwerpen en kies de specificaties voor het onderdeel. Onze module zal automatisch de kosten voor het lasergraveren in het onderdeel detecteren en er rekening mee houden.
 • Onderdelen bekijken en kosten berekenen: u kunt de onderdelen in een 3D- of vlakke weergave bekijken, de kosten en de locatie en content van lasergraveermarkeringen berekenen.
 • Vectorbestand voor lasergraveren uploaden: nadat u uw offerte hebt aangemaakt en opgeslagen in "Mijn onderdelen", wordt u gevraagd een SVG-bestand te uploaden wanneer u gaat bestellen.
 • Bestelling plaatsen en betalen: zodra uw SVG-bestand is geüpload, kunt u uw online bestelling plaatsen en het productieproces starten.
 • Productie van onderdelen en lasergraveren: zodra uw plaatmetalen onderdelen vervaardigd en gecontroleerd zijn, graveert Komacut het ontwerp nauwkeurig op plaatmetaal met behulp van geavanceerde lasertechnologie.
 • Kwaliteitsinspectie: elk gegraveerd onderdeel wordt grondig geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat het aan hoge kwaliteitsnormen voldoet.
 • Levering: veilige verpakking en levering van het eindproduct, met coördinatie voor verzending en tracking.

Bekijk voor stapsgewijze begeleiding bij de bestelling van uw op maat gegraveerde onderdelen onze gedetailleerde handleiding: Op maat gegraveerde lasergesneden.

Laser Engraving

Toleranties en mogelijkheden

SPECIFICATIEDETAILS
MAXIMALE GROOTTE LOGO150mm x 150mm
MAXIMALE HOOGTE ONDERDEEL550mm
GRAVEERDIEPTE0.01mm to 0.6mm

Veelgestelde vragen bij lasergraveren

Lasergraveren is uitermate duurzaam. Bij dit procedé wordt het materiaal weggeëtst om een permanente markering achter te laten die bestand is tegen vervaging en slijtage.

De lasergraveerdiensten van Komacut zijn geschikt voor verschillende soorten plaatmetaal, zoals aluminium, roestvrij staal, koolstofstaal en nog veel meer. Neem gerust contact met ons op als u een specifiek materiaal voor ogen hebt.

Ja, lasergraveren kan zowel op gepoedercoate als geanodiseerde oppervlakken.

Wij aanvaarden alleen het SVG-formaat (Scalable Vector Graphics) voor het uploaden van 3D-ontwerpbestanden.

Upload nu uw 3D-tekeningen en ervaar het gemak van op maat gegraveerde onderdelen online bestellen

3D-TEKENINGEN UPLOADEN